Anella Verda

L’anella verda, conjuntament amb altres projectes que s’estan desenvolupant estan encaminats a una ciutat més amable.

Amb l’Anella Verda, l’ajuntament d’Igualada oferirà a la ciutadania uns itineraris per incrementar la pràctica de l’activitat física i apropar els espais d’interès natural al nucli urbà, amb l’objectiu de millorar la salut i la qualitat de vida dels habitants de la ciutat.

El Riu Anoia al Sud, la riera d’ Òdena a l’est, les zones de guixeres i l’avinguda del Mestre Muntaner al Nord i el Torrent de l’Espelt, amb els seus parcs i zones esportives, ja quasi configuren una “anella natural verda” que encercla Igualada.

El projecte inclou els espais existents o previstos, urbans i periurbans, les connexions entre ells i amb el nucli urbà, els elements que configuren la identitat del paisatge i de la ciutat i les problemàtiques que puguin sorgir en els seus traçats així com la millora de les infraestructures existents.

L’objectiu principal és aconseguir uns itineraris per a la mobilitat tova, vianants i bicicletes, que siguin continus, segurs i confortables.

“Us trobeu al mirador de Montserrat, a l’Anella Verda de les Guixeres d’Igualada. A l’esquerra del mirador podeu contemplar la muntanya de Montserrat. Una mica més a la dreta, al fons, trobeu el castell de la Pobla de Claramunt. Des d’aquest punt veieu la Conca d’Òdena, on conflueixen diferents municipis: Òdena, Vilanova del Camí, Igualada i Santa Margarida de Montbui, més a la banda dreta”.

Oficia de Turisme:
Plaça de la Creu, 18
08700 Igualada
info@albergcalmaco.com
(+93) 93 516 40 16

Igualada, destí compromès amb la norma BIOSPHERE
Idioma
© 2023 Igualada Turisme